Ґендерне бюджетування в Україні

Автор(и)

  • Л. В. Юрчишена Донецький національний університет імені Василя Стуса
  • Ю. С. Краківський Донецький національний університет імені Василя Стуса

Анотація

Основною метою ґендерного підходу в бюджетному процесі є підвищення економічної ефективності та прозорості видатків бюджету з урахуванням потреб жінок і чоловіків, дівчат та хлопців (та/або їх груп). Метою цієї роботи є оцінка результатів впровадження ґендерно орієнтованого підходу в бюджетному процесі задля підвищення економічної ефективності і результативності видатків бюджету, що враховують потреби чоловіків і жінок та їх різних груп, та надання висновків про потребу подальшого застосування.

Біографії авторів

Л. В. Юрчишена , Донецький національний університет імені Василя Стуса

канд. екон. наук, доцент, завідувач кафедри фінансів і банківської справи

Ю. С. Краківський , Донецький національний університет імені Василя Стуса

аспірант, спеціальність 051 Економіка

Посилання

Звіт за результатами оцінки. Оцінка Проєкту «Ґендерне бюджетування в Україні» (2013–2020 роки). URL: https://mof.gov.ua/storage/files/%D2%90%D0%91_2013_2020_UKR.pdf

Застосування ґендерно орієнтованого підходу в бюджетному процесі: навч. посіб. / М. Колодій, О. Кисельова, Н. Рябушенко, О. Цюпа. Київ: Віваріо, 2020. 132 с.

Фінансові інструменти стимулювання регіонального розвитку: практика використання в Україні: монографія / М. О. Кужелев, А. В. Нечипоренко. Київ: «Центр учбової літератури», 2021. 224 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2024-06-11

Номер

Розділ

СЕКЦІЯ 5. ДЕРЖАВНІ ФІНАНСИ І ПОДАТКИ ПОВОЄННОГО СУСПІЛЬСТВА